Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинските ВВС свалиха руски разузнавателен дрон над Киев

23 февруари 2023, 14:46 часа • 1946 прочитания

Противовъздушната отбрана на Украйна свали руски разузнавателен дрон над Киев на 23 февруари, потвърди говорителят на Военновъздушните сили на страната Юрий Игнат по националната телевизия.

Това е причината за работата на сирените за предупреждение от въздушна атака днес. Игнат нарече случилото се "обикновен ден в една страна, намираща се във война".

Преди обед, около 11:33 ч. местно време, в западната част на Киев се е чула силна експлозия. Предупреждението за въздушно нападение е било включено минути преди взрива, според Kyiv Independent.

В същото време в Киев на визита пристигна испанският премиер Педро Санчес, който има планирана среща с украинския президент Володимир Зеленски.

По-рано тази седмица украински официални лица обявиха, че мерките за сигурност в някои региони на страната ще бъдат засилени в подготовка за годишнината от пълномащабното нахлуване на Русия.

В светлината на пораженията, нанесени от Москва през миналата година, президентът Зеленски предупреди по-рано този месец, че Кремъл може да планира ответен удар около годишнината от войната - 24 февруари.

ОЩЕ: Буданов: За 24-ти февруари Русия ще ни обстреля, нищо необичайно

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес