Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинските ВВС: Чакаме сателитните снимки от Кримския мост, димната завеса не бе случайна

13 август 2023, 12:17 часа
Реклама

По време на вчерашните, 12 август, атаки срещу Кримския мост руските военни използваха дим. Защо е било необходимо това след като димната завеса трудно може да бъде защита срещу ракети с радарно насочване, остава неясно. Това каза говорителят на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат в ефира на украинския общонационален телемаратон.

Отговаряйки на въпрос на водещите, той заяви, че димни завеси са били използвани още от времето на Втората световна война, но изрази съмнения доколко ефективни могат да бъдат те като средство за маскировка в съвременни условия и срещу ракети с радарно насочване.

ОЩЕ: Защо руснаците пускат димна завеса на Кримския мост: Могат ли така да го спасят? 

А дали атаките са довели до някакви резултати ще покажат сателитните снимки, добави Игнат, като посочи, че спирането на движението по моста вероятно показва, че не всичко е наред както твърдят руските сили. 

ОЩЕ: Втора атака за деня срещу Кримския мост. Украинците с лекота преодоляват драконовите зъби (ВИДЕА) 

"Не знам какво става там. Може би си провеждат някакви "учения". Засега не мога да кажа какво се случва, но те неслучайно спират движението. Сателитните снимки ще покажат има ли разрушения”, каза говорителят на украинските ВВС.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес