Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински удар по руски команден пункт в Курск всъщност се оказа в Нова Каховка (ВИДЕО)

22 август 2024, 18:40 часа • 2743 прочитания

Украински въздушен удар срещу предполагаем подземен руски команден пункт, за който се твърдеше, че се намира в Курска област, всъщност се оказа в Нова Каховка (в окупираната украинска Херсонска област).

Украинците се похвалиха

Украински изтребител успешно е "​​денацифицирал" подземен вражески контролен център с управляема бомба AASM Hammer, написа командващият ВВС на Украйна генерал-лейтенант Микола Олещук на 20 август, като показва и видео.

Още: Украински изтребител "денацифицира" руски команден пункт в Курск (ВИДЕО)

Трима анализатори, работещи с отворени източници на информация (OSINT), обаче направиха геолокализация, показваща, че не става дума за Курска област. Ударът е бил нанесен в Нова Каховка – вижте подробности и източници тук.

 

 

Удар с HIMARS по руски полигон

Междувременно е имало удар с касетъчен снаряд HIMARS, нанесен по руски военен полигон в Запорожка област, където са се обучавали руски щурмови групи. Украински източници съобщават, че нападението е довело до жертви убити и ранени, както и до унищожени военни превозни средства. Ударът е бил ръководен от въздушно разузнаване от 422-ри батальон безпилотни летателни апарати на 129-та бригада за териториална отбрана.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес