Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински разстрел на руски десантчици при Бахмут. При Работино руснаците се хвалят с успех (ВИДЕО)

26 юли 2023, 19:36 часа • 55186 прочитания

Днешният 26 юли определено е един от най-интензивните дни от началото на лятната украинска контраофанзива.

От няколко дни насам на южния фланг при Бахмут е много горещо, като най-жестоки са боевете в Клещеевка. Там потвърдено украинската армия успя да влезе в населеното място, което се намира на 6-7 километра южно от самия Бахмут. Във вечерната сводка на украинския генщаб е посочено, че руснаците са прибегнали до авиация в опита си да удържат позициите в Клещеевка, а политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке твърди, че около една трета от населеното място вече е под украински контрол. Появяват се нови и нови видеа от боевете, като поредното е много впечатляващо – то показва как руска бронирана машина докарва подкрепления от елитни десантчици на ВВС. Само че те са посрещнати от украинските части по впечатляващ начин:

ОЩЕ: Украинците пробиват на ново място при Бахмут (ВИДЕО и КАРТИ)

Ситуацията в Запорожието: Направление Орехов - Мелитопол

Същевременно, според различни руски източници – назначеният от руснаците зам.-управител на окупираната Запорожка област Владимир Рогов, руският пропагандист Семьон Пегов (WarGonzo) и популярният руски телеграм канал "Рибар", при Работино (12 километра южно от Орехов) е имало голяма украинска атака, с помощта на бронирана техника.

Че става нещо почна да си проличава сутринта: Мащабна украинска атака в Запорожието: Руски телеграм канали алармират за пробиви (ВИДЕО)*. В ранния следобед руските източници масово обявиха, че атаката е спряна – "Рибар" говори за 25 унищожени украински единици бронирана техника, Рогов завишава още повече бройката: 22 танка, 10 БТР-а, отделно бронирани машини и убити 100 украински военни. Като доказателство той прилага видео в Телеграм профила си – само че Юлиян Рьопке посочва, че кадрите не са заснети при Работино, а при Новоданиловка, на 5 километра северно от Работино и показват руска атака със системи за залпов огън срещу украинска колона от бронирани машини. "Преборих 4-5 подпалени бронирани машини", посочва Рьопке.

Във вечерната си сводка украинският генщаб пише следното за атаката: "Украинската армия продължава да провежда настъпление в направление Мелитопол и направление Бердянск, укрепват позиции при постигнатия напредък". В този ред на мисли Семьон Пегов, който твърди, че е бил на мястото на събитието, разказва, че над 30 единици украинска бронирана техника са атакували и украински танкове са напреднали през горския пояс от север на Работино, като са ударили руските позиции, включително с касетъчни боеприпаси. Руският пропагандист говори за 20 украински бронирани машини, които били поразени (най-ниското число спрямо Рогов и "Рибар") и че украинските атаки били отбити.

ОЩЕ: Време е да бягаме: Руснаците отстъпват и падат в плен в Запорожието (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес