Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински ефект: Трети ден гори руска петролна база, пожарът става по-голям (ВИДЕО)

20 август 2024, 13:52 часа • 1521 прочитания

10 000 квадратни метра - такава площ вече обхвана пожарът в петролната база "Кавказ" в Ростовска област, според официално съобщение на местните власти.

Пламъците паднаха след успешна украинска атака с дронове: Успешна атака с дронове срещу петролна база в Ростовска област (СНИМКИ и ВИДЕО)

Във въпросната база, която се намира в Пролетарски район, има 70 резервоара/цистерни. Според прокремълския телеграм канал Baza 22 от тях вече горят - 40 пожарникари са ранени.

Baza описва ситуацията - пожарникарите се мъчат с помощта на цистерни за гасене да изолират резервоарите, които още не са се подпалили - за да няма нови детонации. Каналът пише, че вероятно ще минат поне няколко дни, преди пламъците да бъдат потушени - пожарът още не е локализиран, големият проблем е, че пламъците стигат до резервоари с керосин, което предизвиква взривове. Вече са изградени центрове за временно настаняване на пожарникарите, както и полеви кухни, а служители на "Роспотребнадзор" непрекъснато правят измервания на въздуха.

Към момента не е установено превишение на допустимата концентрация на вредни вещества: И керосин гърми в петролното депо в Пролетарск: Над 40 ранени пожарникари, не смогват да гасят

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес