Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински бойци от Суджа: Разпределителят на "Газпром" е под наш контрол (ВИДЕО)

09 август 2024, 20:57 часа • 4634 прочитания

Украински войници направиха изявление от руския град Суджа, Курска област. Краткото им съобщение беше публикувано в социалните мрежи.

Войниците са от 99-и механизиран батальон на 61-ва отделна степна бригада на Въоръжените сили на Украйна и са разположени близо до сградата на филиал на руския "Газпром". Те са документирали присъствието си там в специално ВИДЕО:

„В града цари спокойствие. Стратегическият обект на „Газпром“ в град Суджа се контролира от военнослужещи от 99-ти механизиран батальон от 61-ва отделна степна бригада“, казва един от бойците. Става въпрос за офисите на "Газпром" в покрайнините на Суджа - разпределителната станция, която е входната точка за износ на руски газ през Украйна за Европа, е съвсем близо (КАРТА).

Още: ВИДЕО: Руски войници масово се предават в Курска област

Руското министерство на отбраната съобщи, че подразделенията на групата войски "Север" отблъскват опитите на украинските въоръжени сили да нахлуят в посока Курск и "спират рейдовите действия" на вражеските части дълбоко в руска територия. Това категорично противоречи на данните с видеокадри на ударена голяма руска военна колона и множество убити войници: Огромен брой убити руски войници след украински удар в Курск. Данни за нов свален руски хеликоптер с дрон (ВИДЕО, 18+)

Според Американския институт за изучаване на войната на 8 август някои части на украинските въоръжени сили са действали на разстояние до 35 километра от международната граница със Сумска област.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес