Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинска цена: Руснаците започнаха да си разпродават петролните бази (ВИДЕО)

23 август 2024, 09:57 часа • 3591 прочитания

В Ростовска област на Русия собствениците на петролни бази са решили да се отърват от предприятията си. Няколко такива в различни части на региона са обявени за продажба, съобщава местната медия privet-rostov.ru.

Всичко това се случва на фона на масираните украински атаки по петролни депа в Руската федерация, най-вече в Ростовска област. Там петролната база "Кавказ" в Пролетарск гори вече шести ден след удар с дронове.

Още: Пети пореден ден руската петролна база "Кавказ" гори (ВИДЕО и САТЕЛИТНИ СНИМКИ)

На каква цена се продават депата?

Една от петролните бази в Ростовска област е била обявена за продажба на 20 август. Собственикът уточнява, че продава комплекса заедно с поземлен имот, чиято площ е 16,7 хил. кв. м. Комплексът включва две сгради, няколко резервоара за гориво и железопътна гара. Собственикът иска да получи поне 30 млн. рубли - или около 295 хиляди евро.

Друго депо е обявено за продажба малко по-рано. Площта му е 0,6 хектара. Територията е оградена с бетонна ограда и е осветена. Базата е асфалтирана. Има железопътен път за достъп. Авторът на обявата отбелязва, че ако се отдаде под наем петролното депо, може да се спечелят 1,1 млн. рубли - т.е. около 10 800 евро.

В областта са обявени за продажба още две петролни рафинерии и нефтобаза, която не функционира, пише privet-rostov.ru.

Още: След 4 дни неуспешна борба с пожара в петролната база Русия викна на помощ свещеници (СНИМКИ)

Безумие в Пролетарск и вероятен нов удар

За ново нападение на украинските въоръжени сили срещу петролната база в Пролетарск съобщава днес, 23 август, прокремълският Telegram канал SHOT. По данни на медията - новият удар станал около 05:00 ч. сутринта. Няма пострадали, гласи информацията.

"Вероятно украинските въоръжени сили се опитват да разпространят пламъците към цистерните с керосин, което може значително да увеличи площта на пожара. Към момента пожарът не е достигнал до цистерните с керосин", пише SHOT. Местните власти не са коментирали.

По неофициална информация обаче е имало опит да се изгаси горящ керосин с чиста вода и това е довело до вторични експлозии и разгаряне.

Още: И керосин гърми в петролното депо в Пролетарск: Над 40 ранени пожарникари, не смогват да гасят

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес