Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинците си отмъщават за Уман: Удар в Крим, удар и по руска военна база в Запорожието (ВИДЕО)

29 април 2023, 09:32 часа
Реклама

След поредното руско зверство, при което с ракета беше срината жилищна сграда в украинския град Уман и загинаха поне 23-ма души, включително 5 деца (две момчета - на 1 годинка и на 16 години, три момичета - на 8, на 11 и на 14 години. Спасителните операции продължават), украинската армия отвърна на удара.

ОЩЕ: Руснаците са по-лоши от животните, единствено искат да убиват повече хора: Свидетел на атаката в Уман (ВИДЕО)

С атака с дрон украинците успешно са поразили с дронове склад за гориво в Севастопол - видеокадри от мястото на събитието красноречиво показват какво е станало. Интересното е, че назначеният от руснаците губернатор на Севастопол е публикувал съобщение в канала си в Телеграм, в което обяснява, как ударът не влияел на снадбяването на Севастопол "с топло" - т.е. снабдяване с горива.

ОЩЕ: Украински дронове удариха пристанището на Севастопол в Крим (ВИДЕО)

По-късно се появи информация, че атаката е била извършена с 6 дрона. 4 от тях са били свалени, но 2 са достигнали целите си и са ги поразили:

Междувременно, в Тарвия украинците успяха да ударят руска военна база. Става въпрос за сграда на училище, използвано от руснаците са база. Там са били разквартирувани руски офицери от гарнизона във Владикавказ на 58-ма руска армия. Ударът изглежда е направен с HIMARS:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес