Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ужасяващ ден за Киев: След детската болница - жертви и в поразен родилен дом (ВИДЕО)

08 юли 2024, 14:54 часа • 2219 прочитания

След като детската болница "Охматдит" в Киев беше поразена от руски ракети тази сутрин, 8 юли, кошмарът за Украйна не свършва дотук. Имало е нова серия обстрели по столицата, която е довела до щети в родилната болница "Исида".

Най-малко четирима души са загинали, а трима са ранени, след като болницата е била ударена от отломки, съобщи Държавната служба за извънредни ситуации. В съобщението не се уточнява дали жертвите са пациенти или служители на болницата.

Сутринта Русия извърши масирана ракетна атака срещу Киев и още градове в Украйна - с над 40 ракети. Има поне 28 жертви и най-малко 112 ранени, съобщават местните власти.

Още: Не само в Киев: Жертви и ранени в родния град на Зеленски и в Донецка област (ВИДЕО)

Повече информация за ударената детска болница

Има жертви в резултат на удара по детската болница в Киев, заяви ръководителят на Министерството на здравеопазването на Украйна Виктор Ляшко. По думите му, ударът е засегнал сградата, в която децата са получавали диализа - пречистване на кръвта при бъбречна недостатъчност. Повредени са интензивното отделение, операционните зали и отделението по онкология.

По-късно стана ясно, че е извадено тялото на един човек изпод развалините. А кметът Виталий Кличко съобщи за две жертви - едната от тях е лекар. Ранените са най-малко 16 души - 7 деца и 9 възрастни. Само един от тях не е хоспитализиран.

Общо над сто спасители разчистват развалините. Местните жители им помагат. 

Още: Наглост: Поразената детска болница в Киев не съществува за руската пропаганда (ВИДЕО)

Броят на жертвите расте и на други места

Броят на загиналите в Кривой Рог, Днепропетровска област, където също имаше ракетна атака, нарасна на 11 души, съобщи Държавната служба за извънредни ситуации

Спасителната агенция съобщава за още един загинал - преди това се знаеше за 10 жертви и 31 пострадали. Броят на ранените е нараснал на 42.

Утре в Кривой Рог е обявен траур, съобщи ръководителят на градската администрация Олександър Вилкул.

Още: Касапинът в Кремъл атакува деца: Латвия коментира руския удар по детска болница

В Днипро един човек е загинал в резултат на обстрел. Други шестима са били ранени, съобщава ръководителят на областната администрация Серхий Лисак.

Още щети в Киев

Три подстанции на ДТЕК - най-големия частен енергиен оператор в Украйна - са напълно разрушени или повредени в Голосеевски и Шевченковски район на Киев, съобщиха от компанията.

Броят на загиналите в столицата нарасна на общо 9 души.

Жилищна сграда в столицата също е претърпяла щети. Жителите са евакуирани, съобщи кметът Виталий Кличко.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес