Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ударена е петролна база дълбоко в Русия: Източници от украинското разузнаване потвърдиха (ВИДЕО)

28 август 2024, 17:51 часа • 2854 прочитания

Дронове на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна удариха петролен склад в Кировска област на Руската федерация - това съобщиха източници от украинското разузнаване пред различни местни медии, след като и губернаторът на засегнатия регион призна по-рано за атака с безпилотни машини в град Котелнич.

Още: Атака с дрон в руско петролно депо на над 1000 км от границата с Украйна (ВИДЕО)

От ГУР отбелязват, че е ударена петролната база на федералното държавно учреждение „Зенит“ в района на Котелнич.

„Нападението срещу петролното депо е извършено от украински безпилотни самолети "камикадзе"“, заявява източник от разузнаването, цитиран от УНИАН.

Атака на над 1200 км от Украйна

Пред Kyiv Independent и УНИАН източник от ГУР казва следното: „Целта се намира на повече от 1200 км от границата с Украйна. Нефтената база „Зенит“ е обект на вражеския военнопромишлен комплекс и осигурява гориво за руските окупационни сили“.

Според руските канали в Telegram ударът е бил нанесен с помощта на най-малко пет дрона, в резултат на което са се запалили две цистерни на петролното депо. За същите щети споменават и от украинското разузнаване.

Това е първият случай на нападение на украински дронове срещу Кировска област на Руската федерация.

Областният управител на Кировския регион Александър Соколов сам съобщи за нападението сутринта. "Днес от 10:00 ч. Кировска област беше атакувана от вражески безпилотни летателни апарати. В резултат на своевременно предприетите мерки бяха свалени 2 дрона, 3 паднаха на територията на завода "Зенит" в Котелнич и се запалиха. Те бяха бързо потушени. Не са нанесени щети, не е нарушена дейността на предприятието. Службите за спешна помощ работят на мястото на инцидента. Не е имало пожар на гориво, няма пострадали", твърди той.

Тази сутрин, 28 август, украинските сили нанесоха удар и по предприятието "Атлас" в Ростовска област: Огромен пожар в руско стратегическо предприятие след атака с дронове (ВИДЕО).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес