Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убийство: Жесток разстрел посред бял ден в Москва (ВИДЕО)

06 юни 2024, 14:10 часа
Реклама

Показно и вероятно поръчково убийство стана факт в руската столица Москва и то посред бял ден. Случилото се е уловено на видеокадри от няколко източника - охранителни камери, има видеа и от случайни хора.

Кой е убит?

Според информация в руските медии и мрежата от руски информационни телеграм канали като Mash, Baza и т.н., които са в медийната орбита на Кремъл, убитият е 34-годишният Константин Балишански. Той е известен като "бивш скейтър", но по-важното е, че е син на Андрей Балишански. Андрей Балишански е ръководител на Mediasystem Group. Фирмата се занимава с търговия на едро с комуникационна техника, както и технически носители, уточнява беларуската опозиционна медия NEXTA.

Още: Глобиха ирански турист в Москва заради суичър със знамето на Украйна (СНИМКА)

От публикуваните видеокадри се вижда как Балишански бяга по улицата за живота си и е преследван от маскиран стрелец с изглежда автоматично оръжие, който стреля многократно по жертвата си. В крайна сметка Константин пада и бива доубит с изстрел от упор (ВИДЕО, 18+).

Впоследствие руската милиция влезе в престрелка със стрелеца. Излезе информация, че той е убит, но Руският следствен комитет я поправи официално - бил е ранен. Малко по-късно комитетът излезе и с версия, че вероятно става въпрос за случай на любовен триъгълник, а не поръчково убийство.

ОЩЕ: Стрелба в Москва, има пострадали (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес