Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп предупреди да не вярваме на "фалшивите новини", че победата му ще е изгодна за Русия: Офисът на Зеленски (ВИДЕО)

20 юли 2024, 14:20 часа • 5781 прочитания

По време на телефонния разговор между кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп и украинския лидер Володимир Зеленски (за който Зеленски потвърди малко след полунощ на 20 юли в профила си в Х), Тръмп е направил показателна забележка. Това каза говорителят на Зеленски Серхий Никифоров в ефира на предаването "Едини новини" по телевизия ТСН на 20 юли (във ВИДЕОТО около 2:19 мин.).

Изгодно за Русия или не?

"Тръмп каза нещо много интересно - той каза да не вярваме на "фалшивите новини", че изборната му победа може да бъде от полза за Русия", подчерта Никифоров, цитиран от "Украинская правда".

Още: Тръмп говори със Зеленски и пак сложи аурата на Ангел на мира

Никифоров добави, че Зеленски е разказал на Тръмп за руската ракетна атака срещу детска площадка в Николаев, по време на която отново имаше цивилни жертви. Били са обсъдени също руските атаки срещу Киев и детската болница "Охматдит" на 8 юли.

"Обикновен убиец"

"Зеленски призова Тръмп да не вярва на представителите на тези страни, които се опитват да обяснят и оправдаят действията на Путин. Няма никакви оправдания за тях. Това е обикновен убиец, точно това каза президентът в телефонния разговор", предава думите на Зеленски Никифоров.

Още: 12-годишно момче е сред жертвите на руския обстрел по детска площадка в Николаев (СНИМКИ)

Кога Тръмп ще посети Украйна

За поканата на Зеленски към Тръмп да посети Украйна Никифоров поясни:

"Наистина, нека кажем това - има принципно съгласие между двете страни за среща. Бяха обсъдени определени времеви периоди, когато ще бъде възможно тази среща да се състои. Но все още е много, много рано да се говори за това. Екипите ще работят за съгласуването на графиците и всички детайли", завърши той.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес