Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп иска да си сътрудничи със Скопие, твърди Мицкоски

22 юли 2024, 23:21 часа • 1457 прочитания

Сътрудниците на бившия президент на САЩ и кандидат Доналд Тръмп искат да си сътрудничат с РСМ и се обсъждат проекти. Това заяви премиерът Християн Мицкоски в гостуването си в "Топ тема", предаде БГНЕС.

Той подчерта, че основен приоритет на това правителство е дигиталната трансформация, защото чрез нея ще се намали драстично нивото на корупция, престъпност.

Още: Мицкоски: С Радев говоря от учтивост

„Говорим за корпорации с десетки милиарди долари годишен оборот. Крис Павловски е от македонски произход, той работи заедно с екипа на г-н Тръмп в частта за разработването на "Rumble", което е много важно в процеса на дигитализация. Хората, които бяха тук г-н Хауърд и г-н Нунес са двама, които са от най-близките сътрудници на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и това са хора с голям корпоративен и политически опит в областта на дигиталната трансформация“, каза той.

Още: "България призна македонския народ": Как в Скопие видяха срещата Главчев-Мицкоски?

Мицкоски говореше за днешната среща с представители на компанията „Rumble “, финансовата корпорация „Кентор Фицджералд“ от САЩ и Trump Corporation. Мицкоски подчерта, че ако има такъв тип инвеститори тук с инвестиция, това ще означава препоръка за много компании, защото те си сътрудничат с финансови инвестиции на стойност трилиони. 

Още: Мицкоски грубо наруши Преспанския договор и пред НАТО, продължава да използва "Македония": Гръцки медии

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес