Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

The Sun призова британците да гласуват за излизане от ЕС

14 юни 2016, 08:22 часа • 793 прочитания

Знаково послание към своите читатели отправи популярният британски всекидневник The Sun във връзка с референдума на 23 юни за излизане на Великобритания от ЕС.

На първа страница на изданието с големи букви пише двусмисления призив "BeLEAVE in Britain". Каламбурът е заради това, че фонетично призивът звучи като "Вярвай във Великобритания", но коренът на думата съдържа подчертано с главни букви LEAVE, което вече е призив за напускане на ЕС.

"Ние сме на прага да вземем най-важното политическо решение в живота си. The Sun призовава днес всички да гласуват за излизане", пише вестникът. Привържениците на излизането на Великобритания от ЕС вече с 6% изпреварват своите съперници, които са за европейската принадлежност на страната.

Съотношението е 53% срещу 47% в полза на излизане от ЕС, става ясно от допитване до общественото мнение, осъществено от социологическата агенция Ай Си Ем по поръчка на вестник "Гардиън". Анкетата е проведена от 10 до 13 юни, като са били запитани 2 000 души по интернет и 1000 - по телефона.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес