Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежко на враговете: "Азов" благодари на САЩ, че отново ще им доставя оръжия (ВИДЕО)

15 юни 2024, 17:37 часа
Реклама

Командирът на специалната бригада "Азов", част от Националната гвардия на Украйна, полковник Денис Прокопенко благодари на администрацията на американския президент Джо Байдън, която отмени забраната за доставка на оръжия за подразделението. Тази забрана действаше от 2017 г. насам и както той отбеляза, бе в резултат на руската пропаганда.

"Искам да поздравя всички бойци от 12-та бригада на специалните сили "Азов" и целия цивилизован свят с победата над руската пропаганда", каза във видео обръщението си Прокопенко.

Както писахме по-рано "Азов" премина успешно проверката, изисквана от законодателството на САЩ, и има право да получи помощ от Съединените американски щати в областта на сигурността.

Още: САЩ най-после вдигнаха забраната за доставки на оръжия за полка "Азов"

"Колосалният боен опит на войниците, сержантите и офицерите на "Азов", в съчетание със съвременните американски оръжия, ще се превърне в смъртоносно оръжие за враговете на Украйна", каза още Прокопенко като обеща, че "Азов" ще оправдае със смелост, дисциплина и издръжливост възложената им отговорност. 

Още: Зеленски два пъти отхвърля искания за разблокиране на западно оръжие за полка "Азов"

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес