Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татарстан изпраща бойни котки в окопите на руските войници (ВИДЕО)

16 юли 2024, 21:21 часа • 6766 прочитания

Руските стратегии за спечелване на войната в Украйна, която се затегна вече трета година вместо предварително определените от Путин три дни, не спират да изумяват. Дали сме гледали твърде много анимационни филми, както смятат някои наши читатели, не знаем, но руската реалност надминава всяка анимация - това е безспорно.

Преди ден стана ясно, че в една от руските републики, Татарстан, патриоти ентусиасти са се захванали да осъществят следната напредничава идея - да изпратят "родни, татарски котки" на фронтовата линия, за да подкрепят руските военни.

Още: Военна иновация: Руснаци щурмували украинската армия в колички за голф

Оказва се, че местните донбаски котки даже и с това не могат да се справят - вместо да ловят мишките и да "успокояват" войниците, създавайки им уютна атмосфера в окопите, те се разбягвали по полетата, където пък било пълно с труповете на мъртви войници - напълно безотговорно и неприемливо поведение за бойни котки.

Това накарало Владимир Малигин, председател на един от военно-патриотичните клубове в Татарстан, да започне акция по изпращане на далеч по-надеждните татарски котки на предните бойни позиции. Още миналата година той изпратил четирите котенца на котката си на фронта заедно с още две животинчета от негови колеги от клуба. Тези дни Малигин се готви да изпрати "нова партида", споделя той в ефира на местната телевизия НТВ.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес