Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свръхтрадиционни ценности?: 5 г. строг затвор за студенти в Москва, че били забелязани голи през прозореца

12 септември 2024, 17:44 часа • 1831 прочитания

Лефортовският районен съд на Москва даде ефективни присъди на двама студенти, само затова, че деца ги били забелязали голи на прозорец на втория етаж. Тимур и Даниил са получили съответно 5 и 5,5 години затвор при строг режим. При това близо двете години, прекарани в ареста докато е течало разследването, не са им били признати и намалени от присъдата, пишат руски медии

Младежите са били задържани през лятото на 2022 г. Защо? Защото деца на близка детска площадка ги били видели голи на прозореца на апартамент в близка сграда и заподозрели, че правят нещо, приличащо на секс. По-конкретно едно от децата разказало на майка си за подозренията си, а тя се обърнала към полицията.

Според показанията на осъдените обаче те били в апартамента на едно от момчетата, за да поправят тръба в банята и се съблекли, за да не се намокрят докато работят. 

Още: Радетел за традиционните ценности в Русия: Да преспя със сестра си? Няма проблем, ако мога да изкарам милиард (ВИДЕО)

Телеграм каналът Baza пише, позовавайки се на майката на едно от момчетата, че синът й карал скутер и видял младежите на прозореца, които "се държали шумно, поливали се с вода един друг и правили нещо подобно на секс на перваза на прозореца на втория етаж".

Както съобщава "Московски комсомолец", следствен експеримент, извършен почти година след задържането на студентите по тяхно искане, показал, че от детската площадка е невъзможно да се види какво точно се случва на прозореца на 2-рия етаж на сградата, която дори не се намирала срещу детската площадка, а отстрани.

Още: В Държавната дума обмислят да забранят филми за "щастливи мъже" без жена и деца: Съмнителни са!

Снимка от следствения експеримент, разпространена от mk.ru, показа детската площадка 1 и прозореца на сградата 2. По време на експеримента децата се затруднили да кажат какво точно са видели.

Въпреки това двамата младежи не само не били освободени, но и са получили ефективни присъди. Тимур и Даниил не се признават за виновни. Журналистите отбелязват, че дори някои от родителите на децата, дали показания, са се обявили в защита на студентите, а конкретно майката на детето, която първоначално се оплакала в полицията, не искала те да бъдат осъдени.

Още: Традиционни руски ценности: Сатанинско шоу се проведе в Москва насред Великденските пости (ВИДЕО 18+)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес