Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свалените руски ракети "Кинжал": Призив за конкретни доставки от Залужни (ВИДЕО)

02 януари 2024, 19:33 часа • 9317 прочитания
Реклама

"Днес Военновъздушните сили на Украйна свалиха 10 от 10 руски аеробалистични ракети Х-47М2 "Кинжал" с помощта на системата Patriot (Пейтриът). Това е рекорд. Ако ракетите попаднат в целта, последствията ще бъдат катастрофални". Това написа главнокомандващият украинската армия генерал Валерий Залужни в профила си в Twitter.

Залужни добави в отделна публикация, че Украйна има нужда от повече системи Patriot, защото няма причина да се смята, че Путинова Русия ще спре дотук.

Само свалените ракети "Кинжал" струват на Русия 150 млн. долара: Милиарди: Цената на ракетите и дроновете за 2 руски атаки срещу Украйна (ВИДЕО)

В западни медии вече има коментари, че заради нередовната и намаляваща западна помощ, не е далеч времето, когато Украйна ще трябва да решава кои ракети и дронове да сваля и какво да опазва със своята ПВО, защото няма да има достатъчно боеприпаси.

Източник: Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine

Русия не се интересува от мирни преговори

"За всеки, който вярва на слуховете, че Русия е искрено заинтересована от мирни преговори, рекордният брой дронове, изстреляни през последните 24 часа срещу Украйна, показва истинското намерение на Москва. Атаките са още по-цинични, като се има предвид, че засилването на интензивността им съвпада с новогодишните празници". Това написа председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в Twitter:

Още: Свалените ракети "Кинжал" в Украйна: Официални украински данни

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес