Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След смъртоносното нападение в Солинген: Шолц обеща да депортира мигранти

26 август 2024, 14:51 часа • 1086 прочитания

Германският канцлер Олаф Шолц обеща мигрантите, които не могат и не трябва да останат в Германия, да бъдат репатрирани и депортирани. Той пристигна в западния германски град Солинген три дни след смъртоносното нападение с нож, при което трима души бяха убити, а осем души бяха ранени. 

ОЩЕ: Загинали и ранени при нападение с нож в германския град Солинген (ВИДЕО)

Шолц обеща и да затегне законите за оръжията в страната. "Сега трябва да затегнем регулациите за оръжиятя, особено по отношение на използването на ножове“, заяви той. И добави, че „е сигурен, че това ще се случи много бързо“.

За нападанието е арестуван 26-годишен мъж от Сирия. Федералната прокуратура е поела случая и разследва заподозрения за убийство, за когото се подозира, че е член на терористичната групировка "Ислямска държава".

ОЩЕ: Българската връзка с атаката в Солинген: Анализ на журналисти

Вътрешният министър на провинция Северен Рейн - Вестфалия Херберт Ройл, призова за по-строги проверки по границите на Германия и за отказ на влизането на бежанци в страната. Консервативният политик заяви, че най-важната стъпка би била ограничаването на имиграцията. Той смята, че депортирането в Афганистан и Сирия, откъдето идват най-много мигранти, е правилен ход. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес