Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След многото убийства: Руски депутат поиска постоянен контрол за помилваните от Путин затворници, върнали се от фронта

20 юни 2024, 12:49 часа

В Русия е необходимо да се приеме закон за постоянен контрол върху затворниците, които са били помилвани за участието си във войната срещу Украйна и са се върнали от фронта. За това настоя председателят на Комитета на Държавната дума за защита на семейството Нина Останина.

Реклама

По думите й получилите амнистия затворници трябва всяка седмица да подлежат на проверки и правоприлагащите органи постоянно да са в контакт с тях и да следят преместването им на територията на Руската федерация, заяви Останина пред Газета.Ru.

Тя призова депутатите да побързат с тази инициатива и такъв закон да бъде приет скоро.

Искането на депутатката е след поредното жестоко убийство, този път на 12-годишно дете, извършено от многократно осъждан мъж, освободен от затвора, за да се бие на фронта в Украйна и впоследствие получил амнистия. Помилван руски "герой" жестоко уби 12-годишно момиче (СНИМКИ) 

Припомняме, че престъпникът причака и отвлече на 18 юни момичето в град Топки, Кемеровска област, когато то се прибирало от училище. Той я съблякъл, завързал за дърво, гаврил се с нея и след това я задушил със собствените й панталони. След това скрил тялото й на дъното на изоставен кладенец. Бившият затворник, 49-годишния Андрей Биков, бе задържан от полицията. Той е бил осъден на 13,5 години затвор за убийство, но излязъл предсрочно от затвора след като бил вербуван да воюва в Украйна.

Още: Изтезания и канибализъм: Украински командир показа "инструкция" в телефона на руски военнопленник

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес