Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само за юни: Необичайните жеги отнеха живота на шестима в Гърция

24 юни 2024, 14:14 часа

Шеста жертва само за юни взеха необичайните жеги в Гърция, пише Reuters.

Реклама

67-годишен германец е открит мъртъв на гръцкия остров Крит, като причината е горещото време в страната. Той тръгнал сам на поход в каньон в района на Сугия вчера и след няколко часа се обадил на жена си, за да съобщи, че не се чувства добре.

"Операцията по издирване и спасяване започна незабавно и специален спасителен отряд с дронове откри тялото на мъжа в каньона Трипити", съобщават от полицията.

Още: Пожар в Гърция поглъща домове и доведе до евакуация (ВИДЕО)

Има цяла поредица от изчезване на туристи по време на необичайната гореща вълна през юни в средиземноморската страна, посочва агенцията.Това подчертава опасностите от излагане на температури, надвишаващи 40°C.

Спасителните екипи издирват и две французойки на 73 и 64 години на остров Сикинос, както и 59-годишен американски полицай, отишъл на почивка на остров Аморгос.

Още: Кипър отчете ръст на туристите

Миналата седмица 55-годишен американец беше намерен мъртъв на гръцкия остров Матраки в Йонийско море, а нидерландски турист издъхна на остров Самос в Егейско море по-рано през месеца.

На 9 юни тялото на британския телевизионен водещ Майкъл Мозли беше открито на Сими - друг остров в Егейско море, след четиридневна операция по издирване със самолети, дронове и лодки. Той се е разхождал сам при високи температури.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес