Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С нов закон: Грузинският Путин се подсигури срещу западни санкции

04 юни 2024, 16:17 часа

Поредна значима промяна в грузинското законодателство - наред със закона за чуждестранните агенти, управляващата Грузия партия "Грузинска мечта" отхвърли ветото на грузинския президент Саломе Зурабишвили и за т.нар. офшорен закон. Точно както и при закона за чуждестранните агенти, офшорният закон беше подписан от председателя на грузинския парламент Шалва Папуашвили, а не от Зурабишвили, предаде беларуската опозиционна медия NEXTA.

Реклама

Всичко в полза на кукловода

Че ще стане именно така прогнозира финландският анализатор Пека Калиониеми. Защо - защото "офшорният закон" е в изгода на стоящия зад "Грузинска мечта" олигарх Бидзина Иванишвили. Този закон ще му позволи да си прехвърли капиталите зад граница обратно в Грузия без никакво данъчно бреме: Най-голямата ни грешка – хората видяха, че на Запад е по-добре: Грузинският Путин (ВИДЕО и СНИМКИ)

Какво накратко представлява законът: Съответното прехвърляне на пари и активи в Грузия няма да се облага с данък печалба, данък общ доход и данък имущество до 1 януари 2030 г. Това дава време на всеки, който търси спасение от западни санкции, да го намери в Грузия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес