Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ръждясала седалка и без винтове: Това е причината за фаталния инцидент в лунапарк на Халкидики

08 октомври 2024, 15:23 часа • 1082 прочитания

Ръждясала и без винтове се е оказала седалката на атракциона на Халкидики, където стана инцидент в края на август, при който загина 19-годишно момче. Това е показала съдебно-медицинската експертиза, пише гръцкото издание Kathimerini.

Инцидентът

Припомняме, че в края на август в лунапарк на Халкидики туристите стават свидетели на тежък инцидент. Седалката на атракцион "Crazy Dance" се чупи, вследствие на което 19-годишно момче пада от високо и загива.

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза тийнейджърът е получил тежки наранявания и смъртта му е настъпила мигновено. ОЩЕ: Теа Минкова и Наум Шопов на косъм от фатален инцидент в Халкидики (СНИМКА)

Трима души са обвинени

Прокурор в Северна Гърция обвини във вторник собственика на въпросния увеселителен парк и оператора на атракциони в непредумишлено убийство с евентуален умисъл.

Инженерът на увеселителния парк е обвинен в съучастие в престъплението, според съдебни източници, цитирани от държавната информационна агенция AMNA.

Разследването продължава за идентифициране на други възможни заподозрени. ОЩЕ: Смъртоносен инцидент в лунапарк: Атракцион се разпадна във въздуха (Видео)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес