Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците удариха Херсон и Купянск, има щети и ранени (СНИМКИ)

18 март 2024, 11:20 часа • 3217 прочитания

На 18 март сутринта руските сили нанесоха удар по село близо до Купянск в Харковска област на Украйна, при което беше ранен 62-годишен мъж, съобщи губернаторът Олег Синехубов.

Селищата в североизточната Харковска област на Украйна са обект на редовни руски нападения поради близостта им до фронтовата линия и границата с Русия.

Още: Путин не изключи възможността за начало на война между Русия и НАТО

Щетите

Силите на диктатора Владимир Путин са ударили село Новоосиново, на около 10 км югоизточно от Купянск, около 7:10 ч. местно време, съобщи Синехубов в "Телеграм". Раненият жител е получил медицинска помощ.

Купянск, ключов стратегически град, който беше временно окупиран от руските войски през 2022 г., и близките села напоследък са подложени на тежки атаки.

На 7 март Синехубов обяви, че местните власти ще извършат задължителна евакуация на жителите, живеещи в общините в близост до Купянск.

Още: Путин ще пази Русия от Украйна с нова зона, готвят се още снаряди за Украйна (ВИДЕО)

Удар по Херсон

През нощта на 17 срещу 18 март руснаците нападнаха и квартал в Херсон в южната част на Украйна, като нанесоха удар по пететажна жилищна сграда и я подпалиха.

Роман Мрочко, началник на военната администрация на град Херсон, написа в "Телеграм": "Балконите и стаите в апартаментите на пететажната сграда се запалиха след попадението на снаряда. Въпреки че руснаците продължиха да нанасят многократни удари, пожарникарите успяха бързо да потушат огъня". За целта са били нужни 13 пожарникари.

Мрочко добави, че Херсон и околните селища са били атакувани от Русия 17 пъти през изминалото денонощие. Щети са регистрирани в населените места Херсон, Антоновка, Садово и Наддниприанске. Руснаците са повредили стопанска сграда, цивилен автомобил, две многоетажни сгради и две частни къщи. Няма жертви.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес