Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците екзекутираха трима украински войници, въпреки че се бяха предали (ВИДЕО, 18+)

06 септември 2024, 16:42 часа • 6077 прочитания

Очевидна екзекуция на трима предали се украинци от страна на руски войници, показа във видео CNN.

От кадрите се вижда, че след като техният окоп е бил превзет, украинските войници  излизат и се олюляват в средата на прашната пътека, след това падат на колене, сложили ръце на главите си. Секунди по-късно, както се вижда от украинския дрон, те лежат неподвижни с лице надолу. 

Видеозаписът е получен и разпространен от CNN. Той е заснет по време на боевете в края на август близо до град Покровск в Източна Украйна.

Инцидентът е описан от украински служител, който поиска някои подробности да не бъдат разкривани, за да се защити самоличността на отряда. Случилото се е част от модел на очевидни екзекуции, които изглежда се увеличават тази година. ОЩЕ: Руски военни тренират разстрел на украински военнопленници, твърди германски журналист (ВИДЕО, 18+)

Видеото може да видите ТУК.

Екзекуциите от началото на войната

Източници от украинското военно разузнаване предоставиха на CNN списък от 15 случая от ноември, повечето подкрепени от видео или аудио прeхванати от дронове, от които става ясно, че предали се украински войници са били убити от руснаците на фронтовата линия, вместо да бъдат взети в плен.

Главният прокурор на Украйна каза пред CNN, че неговата служба разследва 28 подобни инцидента от началото на войната, при които са загинали общо 62 украински военнослужещи.

Кадрите от района на Покровск изглежда отразяват безмилостната брутална тактика на руските военни, докато те продължават да напредват в източната част на Украйна. ОЩЕ: Погребаха убитите от руснаците майка и трите й дъщери. Баща им ги изпрати в последния им път (ВИДЕА и СНИМКИ)

Други кадри може да видите ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес