Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руско признание: Украйна унищожи над 100 дрона в Ейск

24 юни 2024, 16:02 часа
Реклама

За големи щети по руския център за противовъздушна отбрана, който беше поразен в Ейск (Краснодарския край) на 21 юни, съобщава популярен руски Телеграм канал.

Реклама

"Досието на шпионина" - канал, за който се твърди, че е поддържан от член на една от службите - заяви, че атаката е била по 726-ия учебен център за ПВО в града. Била е осъществена с две крилати ракети, вероятно Р-360 "Нептун".

Още: Украйна порази руско ПВО подразделение край Ейск: Независим руски източник*

Големи щети при атака с ракети "Нептун"

Центърът, в който се обучава персонал за използване на различни безпилотни летателни апарати, е претърпял значителни щети. При удара са загинали инструктори и технически персонал от Елабуга - там, където има център за сглобяване на ирански дронове "Шахед". Самата икономическа зона вече беше поразена от украински дронове: Дрън с дрон и взрив там, където Русия сглобява дронове "Шахед": Руски закани как Украйна нямало да ги уплаши (ВИДЕО).

В Ейск са унищожени около 20 щурмови дрона "Шахед-136", около 50 дрона "Ланцет" и горе-долу 40 разузнавателни безпилотни машини ZALA ("Зала"). Това означава общо около 110 летателни апарата.

Не се съобщава информация за жертви сред военния персонал.

Още: Горят като клечки: Украински дронове съсипват руски петролни мощности и военно летище (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес