Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руско признание: Удар по пристанище в Краснодарския край, взривове в Крим

23 юли 2024, 10:04 часа • 5787 прочитания

За атака срещу ферибот в пристанище "Кавказ" в Краснодарския край на Русия съобщи на 23 юли губернаторът Вениамин Кондратиев.

Паника в Краснодарския край

"Режимът в Киев прави пореден опит за терористична атака в Краснодарския край. Тази сутрин безпилотни самолети атакуваха фериботен кораб в пристанището на Кавказ. В момента на мястото на инцидента работят службите за спешна помощ", написа той в Telegram.

Още: Украйна купува оръжие с руски пари от ЕС, Русия радикализира законите си (ОБЗОР - ВИДЕО)

"Пожарът е локализиран, няма опасност да се разпространи. За съжаление, има пострадали и един загинал сред екипажа и служителите на пристанището. Изказвам искрените си съболезнования. На пострадалите се оказва цялата необходима помощ", допълни Кондратиев, без да предоставя доказателства и допълнителни подробности.

Опозиционният Telegram канал "Кримски вятър" посочва, че коментарите под публикациите на т.нар. Z-патриоти за атаката по пристанище "Кавказ" се трият, защото "хората са започнали да пишат твърде много истини". Пропагандистите пишат, че руските сили за противовъздушна отбрана са регистрирали ракета. Фериботът е бил сериозно ударен, гласят коментарите.

На пристанището са започнали да пристигат линейки и пожарни.

Според руското военно министерство през изминалата нощ ПВО е прехванала и унищожила два дрона над Брянска област и два над Белгородска област, както и 21 безпилотни летателни апарата над територията на окупирания Крим и Черно море. Не се споменава за дронове в Краснодарския край. Областта се намира на бреговете на Черно и Азовско море, близо до Крим.

Още: Поразен ли е руски Су-34 при атаката срещу военното летище в Морозовск? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Взривове в Крим

Местни Telegram канали съобщават за експлозии на полуострова, незаконно анексиран от Руската федерация през 2014 г.

Жители твърдят, че са чули звуци от взривове в община Джанкой, пише „Кримски вятър“. Става въпрос за северната част на Крим.

Още: Украински удар по военна база в Крим - има повредено оборудване, твърди опозиционен руски източник

Съобщава се също така, че е било спряно движението по Кримския мост, свързващ континентална Русия с полуострова, твърдят опозиционните руски канали ASTRA и "Кримски вятър".

Има щети по военно подразделение и при нощна атака с дрон в Севастопол - в южната част на Крим, твърдят източници на ASTRA от местните служби за спешна помощ. Те добавят, че поне един от 21 безпилотни летателни апарата, атакували Севастопол през изминалата нощ, не е бил свален и е ударил сградата на военно поделение 65372 на Монастирското шосе. Не е известно да има пострадали.

Военно подразделение 65372 е отделно радиотехническо подразделение със специално предназначение на Главното разузнавателно управление на Русия. Както твърди каналът Operative ZSU, същото подразделение е било атакувано на 15 юли.

Оше: Поредно руско военно летище и петролна рафинерия горят след атака с дронове (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес