Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските изтребители падат като камъни: Су-34 се разби, екипажът му загина, свален е и Су-25

11 юни 2024, 07:29 часа

Руски изтребител-бомбардировач Су-34 се е разбил в Северна Осетия. Това става ясно от официално съобщение на руското военно министерство, цитирано и от контролираната изцяло от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС.

Реклама

Съгласно официалните данни – Су-34 се е разбил при учебно-тренировъчен полет в безлюден район на Република Северна Осетия-Алания. Първоначалната информация за причината за катастрофата е техническа неизправност, не се уточнява точно каква. Освен това – екипажът на самолета е загинал, гласи информацията, предоставена официално от руските военни власти.

Рев и сълзи: Руски Су-34 и пилотите му останаха завинаги в Украйна, твърди руски източник

Има ли Украйна пръст?

Само преди 3 дни Украйна успя да извърши атака с дронове срещу руското военно летище при град Моздок, в Северна Осетия. Операцията беше знакова – за пръв път украински дронове стигнаха до тази руска република. Засега няма данни в случая със Су-34 Украйна да е взела някакво участие: Украински дронове удариха руско военно летище чак в Северна Осетия: Операция на ГУР (ВИДЕА)

Същевременно, украинският генщаб съобщи в сводката си за 10 юни, че е свален руски щурмови изтребител Су-25. Това е станало в Покровското направление (на запад от Авдеевка) – боевете там са най-интензивни за пореден ден, така е от началото на есента на 2023 година с много редки изключения.

Още: Броячът се върти: Шести руски Су-25 е приземен през май завинаги в Украйна (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес