Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руският посланик във Вашингтон заговори за обявяване на война (ВИДЕО)

16 март 2023, 11:36 часа • 18218 прочитания

Атаката срещу самолет на Руската федерация в неутрално пространство би могла да бъде обявяване на война. Това каза руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.

"Преднамереното нападение срещу руски самолет в неутрално въздушно пространство - не е просто престъпление, според международното право, но и открито обявяване на война на най-голямата ядрена държава", предупреди Антонов.

"Въоръженият сблъсък между Русия и САЩ би се различавал кардинално от прокси-войната, която американците водят дистанционно срещу нас в Украйна. Готови ли са в Капитолия да подложат американските граждани и международното общество на риск от пълномащабна ядрена война", каза още Антонов. 

Припомняме, че на 14 март руски изтребител се е сблъска с американски дрон над Черно море. Инцидентът е принудил военновъздушните сили на САЩ да свалят своя безпилотен самолет, съобщиха американските военни. Според информацията на американското командване, дронът е извършвал рутинна операция в международното въздушно пространство, когато два руски самолета са се опитали да го прехванат. От САЩ окачествиха действията на Русия като "небезопасни и непрофесионални".

Направиха възстановка на сблъсъка между американския дрон и руския изтребител (ВИДЕО)

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес