Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски военни: Дайте ни един пленен украински военнопленник да направим жертвоприношение

19 август 2024, 14:45 часа • 15160 прочитания

Молим съюзническите подразделения да ни предоставят някой пленен украинец, за да извършим с него ритуално жертвоприношение. Това съобщение, което трудно може да бъде коментирано, се появи в телеграм канала на ДШРГ "Русич".

Диверсионно-щурмовата разузнавателна група "Русич" са отряд руски неонацисти, които воюват в Източна Украйна още от 2014 г. на страната на сепаратистките Донецка и Луганска народни републики. От началото на пълномащабната инвазия през 2022 г. те продължават да се сражават срещу украинската армия като част от руските въоръжени сили.

Пълният текст на публикацията им от 19 август гласи:

Още: ООН: Над 95% от украинските военнопленници са били измъчвани в Русия

"Молим съюзническите части да ни предоставят някой пленен украинец (за предпочитане не точно славянин - кримски татарин или нещо подобно), за да извършим ритуално жертвоприношение на славянските богове на празника на есенното равноденствие за насърчаване и укрепване на духа на новия ни личен състав."

По-нататък те предлагат да им бъдат оставени съобщения с предложения за обратна връзка.

Това съвсем не е първото нито случайно такова изявление от страна на "Русич". Преди дни, на 8 август, отново в Telegram те дословно призоваха към геноцид на украинците, пишейки следното:

Още: Украински пленник почина в руски арест, дъщеря му го разпозна на СНИМКИ

"Минаха вече две години и е време да разберем: те (украинците - бел.ред.) не са хора, а болни животни, които никога няма да станат руснаци. Войната не търпи състрадание - няма цивилни и деца, защото докато имаме силен тил, фронтът ще устои.

Когато всички те бъдат погребани живи в домовете им, ние ще спечелим."

По този повод украинският журналист Юрий Бутусов припомни, че "Русич" многократно са убивали украински пленници още от 2014 г. и се гордеят с това, "показвайки ужасни кадри и разпространявайки "Инструкции за обезвреждане на военнопленници от украинските въоръжени сили"."

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес