Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски правозащитник: Руските елити чакат Путин да умре (ВИДЕО)

23 август 2024, 07:30 часа • 2564 прочитания

Никой не иска да приеме бягащите от Курск, а жителите на Ростовска област са много засегнати и обидени, че никой не говори за тях и техните проблеми (във връзка с подпалената от руския диктатор Владимир Путин война в Украйна). Това заяви Олга Романова, ръководител на неправителствената организация "Русь Сидящая" (Русия зад решетките). Организацията предоставя правна помощ на хора, преследвани от руското "правосъдие".

Страх от гражданска война в Русия?

Според Романова, тези настроения са знаци, показващи растящото безразличие към проблемите на другия в Руската федерация – на приятели, съседи, на сънародници в други региони. „Никой не се интересува от никого – принципно това е един от знаците на наближаваща гражданска война“, каза Романова.

Още: Киев след обвиненията на Путин за атака по АЕЦ "Курск": Русия може сама да извърши тази провокация

Режимът на Путин гледа само да потуши поредната криза и не реагира, за да отстрани причините. Самият Путин показва най-лошата си страна – той се крие и показва незаинтересованост по важни теми – не отиде в Курска област лично да окуражи хората, не дойде лично да подкрепи роднините на жертвите в „Крокус“, появи се 20 години по-късно в Беслан, смята Романова, която говори пред беларуската опозиционна медия NEXTA.

Според ръководителя на "Русь Сидящая", елитите в Русия са наясно, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца Владимир Путин е изгубил контрол и го чакат да умре. "Има някои хора, които се опитват да приближат този ден – неслучайно отвреме-навреме се говори за опити за атентат (срещу Путин)", добави Романова.

Путин обвини Украйна, че се е опитала да атакува Курската АЕЦ (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес