Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски жени и тийнейджъри: Подпалиха офис на партията на Путин, опитаха да подпалят стратегически бомбардировачи (ВИДЕО)

24 октомври 2024, 06:51 часа • 1392 прочитания

Офис на най-голямата руска партия "Единна Русия" беше подпален в руския град Перм. Партията е политическото формирование на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Според информация в различни руски телеграм канали, отговорни са две жени, които са хвърлили коктейли "Молотов" по офиса на "Единна Русия" на улица "Плеханов" 12 в Перм. Избухнал е пожар, вече е потушен, издирват се подпалвачите.

Прокремълският телеграм канал Baza съобщи и за нещо далеч по-сериозно - че в Иркутск трима руски тийнейджъри са опитали да подпалят два стратегически бомбардировача Ту-22М. С тях обикновено се изстрелват крилати ракети Х-101/Х-55/Х-555.

Още: Приходите на партията на Путин от дарения са намалели сериозно по време на войната

Тийнейджърите са били арестувани при опита за саботаж на 19 септември. Според следователите 17-годишният Тамерлан Х., 15-годишният Захар Ш. и 17-годишният Иван Н. са планирали да проникнат на военно летище в района на Усолски и да подпалят два самолета ТУ-22М. По информация на Baza, братът на един от задържаните се е записал в руската армия и е заминал на фронта в Украйна.

Тийнейджърите са в следствения арест. Те може да влязат в затвора до 20 години затвор.

Още: Заради Навални: Деветокласник пробва да подпали офис на партията на Путин (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес