Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски дрон порази украински изтребител насред база в родния град на Зеленски (ВИДЕО)

11 юни 2024, 15:47 часа
Реклама

Унищожени са украински Су-27 (многоцелеви изтребител на СССР от 4-то поколение) и Су-25 (едноместен щурмови изтребител на СССР) през последното денонощие. Това обяви руското военно министерство в дневната си сводка.

Дали това е цялата истина? Поне един украински самолет е бил ударен, изглежда с руски дрон "Ланцет". Дронът е гордостта на руската индустрия за безпилотни летателни апарати - моделът е камикадзе. Ударът е в украинска военновъздушна база в Кривой Рог - родният град на украинския президент Володимир Зеленски. Има и геолокализация на видеото, с точни координати.

В социалните мрежи вървят коментари, че може да става въпрос за примамка или стар самолет, който не може да изпълнява бойни мисии. Но ако руската информация за два унищожени украински военни самолета е 100% вярна, то в последните часове украинци и руснаци са изгубили равен брой военни самолети - ОЩЕ: Руските изтребители падат като камъни: Су-34 се разби, екипажът му загина, свален е и Су-25

Че руснаците този път не лъжат показват и геолокализирани кадри от удар по Су-27 в база до Миргород, Полтавска област. Взривът е до самолета, но определено вероятността за сериозни щети е голяма:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес