Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска ракетна атака: Щети по енергиен обект в Киев, все повече жертви в Харков (СНИМКИ)

31 май 2024, 11:42 часа
Реклама

През нощта на 31 май украинската столица Киев отново беше подложена на руска ракетна атака.

Ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергей Попко заяви в Телеграм, че по предварителни данни руските сили вероятно са използвали крилати ракети. Всички те са били успешно прехванати и унищожени от противовъздушната отбрана.

Отломки от ракетите са причинили пожар в нежилищна сграда в квартал Холосиевски, като службите за спешна помощ са реагирали незабавно. Към момента не се съобщава за пострадали.

Още: Украйна е поразила част от "енергийния мост към Крим" (ВИДЕО)

Репортер на Kyiv Independent съобщава, че в 3:20 ч. местно време е имало тревога за въздушно нападение, като в съобщенията на местните канали в Телеграм се съобщава за един дрон "Шахед" в района. В 4:50 ч. е подаден втори сигнал за тревога, последван скоро след това от експлозия.

Пораженията

Според изявлението на администрацията - ракетната атака е довела до пожар, който е обхванал площ от 120 кв. м и е повредил автомивка, шест автомобила, склад и сграда на автосервиз.

Още: Украински дронове се грижат производството на "Шахед" за Русия да не е гладко (ВИДЕО)

Отломки от ракета също така са унищожили трансформаторна подстанция и са повредили електропроводи в общински район Холосиевски, съобщиха от ДТЕК - най-голямата частна енергийна компания в Украйна, чиито топлоцентрали бяха съсипани от руските ракетни атаки.

Служителите на компанията успяват да възстановят голяма част от електрозахранването до 8:10 ч. местно време, като без ток остават само около 10 къщи и една сграда на ДТЕК.

Броят на жертвите в Харков расте

Минимум пет са жертвите след руската атака в Харков - втория по големина град в Украйна, гласи обновената информация от областния управител Олег Синехубов: Жертви и ранени след руски удар по Харков.

Ракети С-300 са поразили жилищни сгради и нито един инфраструктурен обект с военно предназначение, пише Синехубов. "Ранени са 25 души. Продължава анализът на отломките - възможно е под тях все още да има хора. 8 души са хоспитализирани, сред тях двама са в тежко състояние. В болница са изпратени и 12-годишно момиче, и 11-годишно момче - и двамата са в среднотежко състояние", гласи информацията на областния управител.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес