Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска авиационна бомба по чудо не срина болница в окупирания от Русия град Донецк (СНИМКИ)

13 юни 2024, 10:39 часа
Реклама

Руска авиобомба ОФАБ-250-270 е паднала до поликлиника номер 14 в Петровски район на град Донецк. За щастие тя не се е взривила, но е пореден пример как живеят в окупираните от руснаците украински земи. Руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA редовно съобщава за такива случаи и изчислява, че за около 100 дни тази година в окупираните от руснаците украински земи и в Белгородска област руската военна авиация е изпуснала вече 88 авиационни бомби: Руските авиобомби не спират да валят в Белгородска област заедно с украински подигравки (ВИДЕО)

ОФАБ-250-270 е осколочно-фугасна бомба, в случая модернизирана с модул за насочване (УМПК), който я превръща в "умна": Иновацията, която позволи на Русия да наложи въздушно превъзходство в Украйна (ВИДЕО)

"Ако тази бомба беше избухнала, всяка руска медия сега щеше да пише, че Украйна взривява болници", гласи коментар от един от украинските профили в "Х", следящи активно войната в Украйна. За падналата бомба местните информационни източници в Донецк твърдят, че било лъжа - нищо, че има геолокализация и точни координати къде са заснети снимките:

ОЩЕ: Украйна има как да използва най-ефективното руско оръжие във войната

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес