Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска атака в Одеса, има пострадали (ВИДЕА)

24 юни 2024, 09:45 часа

Руските окупатори атакуваха Одеса. Ударена е гражданската инфраструктура, има и жертви. Това съобщи началникът на Одеското регионално военно управление Олег Кипер в канала си в Telegram.

Реклама

ОЩЕ: Въздушна тревога в Одеса, нашата делегация се скри в бомбоубежище

"В резултат на руската атака е регистрирано попадение в гражданската инфраструктура в Одеса. Има пострадали, на които се оказва медицинска помощ. Броят им се изяснява", написа той.

По-рано жителите на Одеса и Одеска област бяха призовани да останат на безопасни места, докато е в сила въздушната тревога заради ракетната заплаха.

Ракети "Искандер" по черноморския град

Тази сутрин Одеса е била атакувана от две крилати ракети, вероятно "Искандер-К". Силите за противовъздушна отбрана свалиха една от тях, гласи официално съобщение на украинските ВВС.

По данни на военната администрация на града - към момента са известни трима пострадали: 19-годишен младеж и двама мъже на 50 и 58 години.

Жертви заради мина в Харковска област

Двама души са загинали, след като са били взривени от руска мина в Харковска област.

Според началника на областната администрация Олег Синехубов сутринта в село Слобожанское лек автомобил се е натъкнал на руска противотанкова мина. Мъж е починал на място от нараняванията си, а жена е издъхнала, докато е била транспортирана до болницата.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес