Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска атака с дронове по Измаил - ранен е турски гражданин (СНИМКИ)

02 октомври 2024, 11:55 часа • 742 прочитания

В ранните часове на 2 октомври руските сили са атакували с дронове района на дунавското пристанище Измаил в Одеска област на Украйна.

Руснаците са се целили към пристанищната и граничната инфраструктура. Двама мъже, шофьори на камиони, са били ранени. Единият от тях е гражданин на Турция. "В момента ранените са в умерено състояние в болница. Осигурена им е цялата необходима помощ", съобщи областният ръководител Олег Кипер.

Още: Руска атака с дронове по дунавското пристанище Измаил взе жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пожар и обстрел на ГКПП

В резултат на нападението е избухнал пожар, който е бил незабавно потушен от пожарникарите на Държавната служба за извънредни ситуации.

Кипер съобщава и за обстрел на ГКПП "Орловка" по украинско-румънската граница: "Поради обстрел на контролно-пропускателния пункт Орловка транзитните операции бяха временно преустановени до 11:00 ч. В момента се предприемат мерки за стабилизиране на функционирането му. Руснаците умишлено обстрелват контролно-пропускателния пункт, като по този начин затрудняват преминаването на границата от обикновените хора. Това е терор срещу цивилното население".

"Служителите на реда регистрират последствията от поредното престъпление, извършено от руснаците", допълни областният ръководител.

Измаил се намира на крайбрежието на река Дунав и доста често е обект на нападения от страна на руските сили: Румъния свали руски дронове, атакували Украйна - изглежда е така (ВИДЕО)*.

През нощта Русия е изстреляла 32 дрона клас „Шахед“ по Украйна. Противовъздушната отбрана е свалила 11 от тях, 4 „Шахед“-а са се върнали в Руската федерация, а други 10 са били свалени в резултат на електронно заглушаване, съобщиха от ВВС на Украйна.

Ранени в Харковска област, обстрел по руския Белгород

Петима души са ранени в резултат на обстрел в Харковска област. Ръководителят на местната администрация Олег Синегубов съобщи за руски въздушни удари по Харков и две населени места в региона.

„В резултат на вражеския удар в Дергачи петима души получиха рани от шрапнели и остра стресова реакция, включително 14-годишно момче“, пише той в Telegram.

Същевременно губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че украинските въоръжени сили са нанесли най-малко два удара в региона. В резултат на единия от тях, в село Тишанка във Волоконовски район, мъж е получил рани от шрапнел в гърба, а жена - рани от шрапнел по лицето и краката.

Според Гладков в село Черемошно украински дрон е атакувал камион. В резултат на това шофьорът е бил ранен.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес