Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска атака с дронове по дунавското пристанище Измаил взе жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

27 септември 2024, 09:58 часа • 495 прочитания

През нощта на 26 срещу 27 септември руските сили атакуваха с дронове Одеска област на Украйна, в резултат на което загинаха най-малко трима души, а поне 11 бяха ранени, включително едно дете.

Поражения в Измаил

Ръководителят на Одеската областна администрация Олег Кипер съобщи сутринта, че руснаците са прибегнали до "мащабен терор на град Измаил". Това е едно от пристанищата на река Дунав, което често е обект на нападения от страна на руски дронове - от другата страна е Румъния и няколко пъти вече безпилотни самолети се насочваха към натовска територия.

Още: Румъния свали руски дронове, атакували Украйна - изглежда е така (ВИДЕО)*

„Руснаците изстреляха ударни безпилотни самолети в южната част на нашата област. Силите за противовъздушна отбрана работиха дълго и упорито. За съжаление, в резултат на нападението загинаха трима души - две жени, родени през 1934 и 1955 г., и 73-годишен мъж. Ранени са 11 души, сред които и едно дете“, написа Кипер.

Руските дронове са ударили жилищни райони - повредени са частни и жилищни сгради, стопански постройки, други сгради и автомобили. В резултат на атаката са възникнали няколко пожара, които според Кипер са били бързо потушени от спасителите.

Още: Румъния вдигна два самолета F-16 при руска атака, търси отломки от дрон (ВИДЕО)

Кадри, разпространяващи се в социалните мрежи, показват момента, в който двуетажна жилищна сграда се срутва в Измаил след атаката.

"В момента служителите на правоохранителните органи регистрират последствията от терористичния акт на руснаците. Хората получават цялата необходима помощ“, допълни ръководителят на областната администрация на Одеса.

Вчера също имаше мащабна атака по Украйна: Руска въздушна атака по жилищни райони на Киев и Запорожие, има ранени (СНИМКИ).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес