Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска атака по полицейското управление в родния град на Зеленски, има хора под руините (ВИДЕО и СНИМКИ)

27 септември 2024, 11:57 часа • 693 прочитания

Тази сутрин, 27 септември, Русия атакува с ракети полицейското управление в Кривой Рог - родния град на украинския президент Володимир Зеленски, намиращ се в Днепропетровска област. Има пострадали, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Ранени и хора под развалините

„Около 9:15 ч. врагът извърши ракетно нападение срещу районното полицейско управление. Вече е известно, че в резултат на нападението има ранени. Възможно е под развалините да има хора“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че в резултат на въздушния удар е разрушена административна сграда и са нанесени щети на частни къщи, разположени в близост.

Ръководителят на Днепропетровската областна администрация Серхий Лисак съобщи, че 45-годишен мъж е откаран в болница и се намира в средно до тежко състояние.

По данни на Държавната служба за извънредни ситуации - в резултат на нападението частично е разрушена пететажна сграда на районното управление на полицията в Кривой Рог „Към 10:20 ч. трима души са ранени. Вероятно под развалините има хора. Продължават спешните спасителни операции“, добавиха от службата.

По-късно стана ясно, че пострадалите са поне четирима. Двама от тях са хоспитализирани. „Съдбата на четирима души все още е неизвестна“, уточниха местните власти.

През нощта руснаците атакуваха и Одеска област на Украйна: Руска атака с дронове по дунавското пристанище Измаил взе жертви (ВИДЕО и СНИМКИ).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес