Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска атака по Одеса, Полтава и Херсон - уцелен е медицински център (ВИДЕО и СНИМКИ)

09 октомври 2024, 12:55 часа • 566 прочитания

Руснаците са обстреляли гериатричен център в Херсонска област на Украйна през нощта на 8 срещу 9 октомври. Ранени са двама медицински работници.

31-годишна жена е получила нараняване от взрив - рана на лицето, краката и корема, а 24-годишна жена - рана от фрагмент на подбедрицата, съобщиха от областната администрация.

Още: Атака с дронове и взривове в голям руски оръжеен склад в Брянска област (ВИДЕО)

Съобщава се и за един пострадал в Днепровския район на Херсон. Мъж на 51 години е получил нараняване от взрив и сътресение на мозъка.

Атака с ракети по Полтава

На 8 октомври вечерта руските въоръжени сили атакуваха и Полтавска област с три балистични ракети. Нанесени са щети на промишлено предприятие в региона, съобщава ръководителят на местната администрация Филип Пронин. По предварителна информация - няма пострадали.

По-рано военновъздушните сили съобщиха за три ракетни удара.

Още: Русия атакува Киев с ракети "Кинжал" на рождения ден на Путин

Нападение с дрон в Одеса

Петима са ранени при атака с дрон в Одеска област. „Нашите сили за противовъздушна отбрана унищожиха повечето от целите. В резултат на нападението в Одеска област бяха повредени остъклението и фасадата на 9-етажна сграда, без да се стигне до допълнителен пожар. Петима души бяха ранени, трима от тях са хоспитализирани в умерено състояние“, написа началникът на областната администрация Олег Кипер.

Още: Поредни руски удари по Харков и Одеса - пострадали и разрушения (ВИДЕО)

Съгласно сводката на украинските ВВС - тази нощ Руската федерация е изстреляла 3 ракети "Искандер-М" или севернокорейски КН-23 по цели в Полтавска област, както и 22 дрона клас "Шахед". Свалени са 21 дрона, последният се върнал обратно към руска територия.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес