Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия произвежда повече оръжия, отколкото са й нужни за войната и вече пълни складовете: Борис Писториус

25 април 2024, 10:33 часа • 1986 прочитания

Военната промишленост на Русия работи на пълни обороти и вече произвежда повече оръжия и боеприпаси отколкото са й необходими за войната й срещу Украйна, така че тя усилено пълни складовете си. Това каза министърът на отбраната на Германия Борис Писториус.

Това означава, че Владимир Путин подсигурява по-нататъшните си военни амбиции, тъй като няма да се ограничи с Украйна и подготвя ново нападение.

"По-голямата част от това, което сега се произвежда (в Русия - бел.ред.), вече не отива на фронта, а попада в складовете. Човек може да е наивен и да си каже, че [Путин] го прави само от предпазливост. Но като скептик по-скоро бих казал, че в случая той го прави, защото има планове", каза Писториус в интервю за n-tv.

Още: Така започва филмът за ядрения апокалипсис: Мъск за влизането на Украйна в НАТО (ВИДЕО)

По-рано генералният инспектор на германските въоръжени сили генерал-лейтенант Карстен Бройер прогнозира, че Русия вероятно ще е готова да атакува НАТО след 5 до 8 години, когато възстанови пораженията във войските си от войната срещу Украйна. Редица други членки на Алианса също предупреждават от седмици, че НАТО трябва да очаква руска агресия в близко бъдеще.

Още: Кремъл: Отношенията между Русия и НАТО преминаха на ниво пряка конфронтация

Още: Исторически момент: Германия ще разположи 5000 военни в Литва срещу руската заплаха

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес