Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия порази Харков (СНИМКИ и ВИДЕО)

03 ноември 2023, 05:49 часа • 4440 прочитания

Руски дронове удариха цивилни цели и предизвикаха пожар през тази нощ във втория по големина град в Украйна Харков и околностите му, а длъжностни лица казаха, че изясняват дали има жертви, предаде Ройтерс.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов написа в Телеграм, че атаките са насочени към гражданската инфраструктура в града, ударена е и местност в региона. Кметът на Харков Игор Терехов каза, че огънят е овладян, без да дава подробности, пише БТА.

Още: Украйна свали всички дронове през нощта, но ракети поразиха Одеса (СНИМКИ и ВИДЕО)

Поредна въздушна тревога в Украйна

Половин час след първоначалните съобщения за ударите в Харков сигнали за въздушна атака бяха задействани в много региони в Централна, Западна и Източна Украйна. Сигналите за тревога обаче, не се отнасяха за столицата Киев и околностите й.

Украинските военновъздушни сили предупредиха за възможни атаки в Западна Украйна, включително в Лвовска област, близо до полската граница. Малко по-късно предупреждението се потвърди и ПВО в Лвовска област му се наложи да работи срещу руски обстрел.

Според сутрешната сводка на украинския генщаб, тази нощ Русия е изстреляла 38 дрона клас "Шахед", от които са свалени 24.

Нов руски дрон е по-добър от "Шахед": Хвалби в руски телеграм канали (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес