Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия започва "фейкова операция", за да осуети доставките на оръжие за Украйна

11 април 2022, 13:30 часа • 7632 прочитания

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че Руската федерация, поради поредица от неуспехи на украинския фронт, ще се опитва да наруши доставките на оръжие за украинците. Но това ще става не само с реални действия, а и с фалшиви новини (фейкове).

Например един от последните фейкове е предполагаемото унищожаване на системите за противовъздушна отбрана С-300, предоставени от Словакия. Тази информация вече е опровергана от премиера Едуард Хегер, допълва началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак.

По думите му, Русия започва "фейкова операция" срещу оръжията, които съюзниците предоставят на Украйна с цел да намалят или да не се правят бъдещи доставки.

"Те разбират, че губят войната, виждат своята изостаналост и се стремят да "свалят" доставките на оръжие по всякакъв начин.

Какво ще се случи след това? Ние знаем сценариите на руснаците. Ще назова един от тях.

Те могат да пуснат фалшификати, за които се твърди, че украинските войници се предават с оръжие от съюзниците и масово се прехвърлят на въоръжение в руската армия.

Искам незабавно да предупредя такива фейкове. Защото оръжието в ръцете на войниците на въоръжените сили на Украйна изпраща изключително врага на онзи свят."

ОЩЕ: Високоточна руска ракета ликвидира тоалетна в Запорожие (СНИМКИ)

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес