Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия уби с ракета британски журналист, най-вероятно работещ за "Ройтерс"

25 август 2024, 21:04 часа • 3158 прочитания

1 човек е загинал, а шестима са ранени - това е равносметката след руски удар срещу град Краматорск. Съобщението се появи в канала в Телеграм на ръководителя на военновременната администрация на Донецка област Вадим Филашкин.

По думите му, загиналият е британски журналист, който е бил на 40 години - Филашкин не уточни за коя медия е работил. Впоследствие Financial Times посочи, че става въпрос за Райън Еванс, който е бил и консултант по въпросите на сигурността. А хотелът, в който е бил отседнал, е напълно разрушен.

Руски обстрел срещу хотел в град Краматорск рани двама журналисти на "Ройтерс", а трети техен колега засега е в неизвестност, предаде по-рано новинарската агенция. Ударът е бил срещу хотел "Сапфир", а там е бил настанен шестчленен екип на "Ройтерс".

Още: Оценки: С Путин Русия се проваля, без него се срива

"Там са били още трима колеги. Настоятелно търсим повече информация, работим с властите в Краматорск и подкрепяме нашите колеги и техните семейства. Ще дадем повече подробности, когато имаме повече информация", добави агенцията, цитирана от БТА.

Главната прокуратура на Украйна съобщи в „Телеграм“, че е започнала „предварително разследване“ на удара, извършен в 22:35 ч. местно време снощи.

Гади ми се от вас: Майката на убития френски журналист към сепаратистите в Луганск (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес