Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия се готви да експлоатира 740 находища на полезни изкопаеми в окупираните части на Украйна

19 април 2023, 11:41 часа • 4620 прочитания

На територията на Украйна, която е временно окупирана от Русия, се намират 740 находища на полезни изкопаеми. Русия планира да издаде лиценции за тяхното незаконно използване.  

„В момента Русия е окупирала 740 украински находища на полезни изкопаеми. С престъпни средства тя всъщност краде това, което не й принадлежи“, каза министърът на опазването на околната среда и природните ресурси на Украйна Руслан Стрелец пред liga.net.

По думите му на 18 април руските медии са разпространили информация, че федералната агенция на Руската федерация, отговаряща за използването на изкопаемите в недрата на земята, се подготвя да издаде лицензи за разработването на полезните изкопаеми на окупираната територия на Украйна.

ОЩЕ: В Русия приеха закон за лишаване от гражданство за дискредитация на армията 

„Традиционно с най-голямо икономическо значение в региона е разработването на находища на въглища. Освен това се добиват значителни количества железни руди и каменна сол. Руската федерация в момента разглежда възможността за лицензиране на новите земни богатства чрез търгове в съответствие със законодателството“, обявиха руски медии.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес