Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия и Украйна размениха по 20 пленници

13 октомври 2022, 19:15 часа • 2022 прочитания

Москва и Киев размениха по 20 войници в рамките на последната размяна на затворници. "Още една размяна на пленници, още един момент на радост", заяви в Телеграм съветникът на украинския президент Андрий Ермак, цитиран от БГНЕС.

Това са "14 войници от украинската армия, четирима членове на териториалната отбрана, член на националната гвардия и член на военноморските сили на Украйна", каза Ермак. Има и "хора, които руснаците държаха в затвора в Оленовка и във временно окупираните райони на Запорожка и Херсонска област", добави той.

Ермак публикува две снимки и кратък видеоклип на освободените пленници във военна униформа, седящи в автобус, като заяви, че освободените войници преминават медицински прегледи.

Министерството на отбраната на Русия съобщи в изявление в Телеграм: "Двадесет руски войници се завърнаха от украинската територия, контролирана от Киев" и получават необходимата им медицинска и психологическа помощ. За последен път Русия и Украйна размениха пленници във вторник, като Киев заяви, че 32 негови войници са били освободени.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес