Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Росгвардия пое охраната на АЕЦ "Курск"

14 август 2024, 14:24 часа • 1341 прочитания

Руската национална гвардия съобщи, че е поела охраната на Курската АЕЦ, докато украинските сили продължават трансграничната си офанзива в Курска област и местоположението им е регистрирано на около 20 км от централата.

Още: "Дано мама не го види!": Украински боец се снима само на 20 км от Курската АЕЦ? (ВИДЕО)

Росгвардия допълни, че е предприела специални мерки и ще обърне специално внимание на украинските дронове в района на атомната електроцентрала.

"Активно се приемат специални мерки за противодействие на дронове. Частите на Росгвардия водят разузнаване на терен, наблюдават движението на противника, идентифицират скрити опорни позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), коригират артилерийския огън, провеждат дистанционно миниране на позициите на ВСУ", се казва в съобщението на Росгвардия, цетирано от контролираната от Кремъл информационна агенция ТАСС.

Още: Втори пореден ден взривове заради ПВО в града до АЕЦ "Курск" (ВИДЕО)

АЕЦ "Курск" работи нормално

АЕЦ "Курск" работи нормално на фона на "мерките за борба с тероризма в района", съобщиха от "Росенергоатом" - компанията, която управлява атомните електроцентрали в страната. "Ситуацията е стандартна. И двата енергоблока работят", заяви говорител на компанията пред ТАСС на 14 август.

Припомняме, че руският диктатор Владимир Путин обяви "контратерористична операция" в няколко гранични на Украйна области заради пробива на ВСУ в региона на Курск.

Курската АЕЦ е разположена в близост до град Курчатов. Тя е една от четирите най-големи атомни електроцентрали в Русия по отношение на мощността и е важен елемент от енергийната система. Тя осигурява електроенергия на 19 региона в Централния федерален окръг на Русия.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес