Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реанимацията на Централната болница в Москва остава под чеченска блокада (СНИМКИ)

18 септември 2023, 22:32 часа • 7845 прочитания

Чеченци продължават да окупират Централната болница в Москва, където се смята, че е настанен лидерът Рамзан Кадиров, съобщи Телеграм каналът ВЧК-ОГПУ. Според информацията, в болницата има и представители на Следствения отдел на Русия.

Чеченски бойци са поставили под блокада реанимационното крило, съобщава каналът, който се свързва с ФСБ. Според ВЧК-ОГПУ, на място е забелязана и лимузина, за която се смята, че е на Адам Делимханов - депутат в Държавната дума на Русия и командир на чеченската дивизия в руската Национална гвардия, считан за втория най-високопоставен служител в кавказкия регион след Рамзан Кадиров.

Припомняме, че от вчера пред главната болница на Москва една след друга започнаха да пристигат скъпи коли, чиято номерация е чеченска или друга, но с чеченци вътре в автомобилите. Охраната на болницата пък не допускаше хората без внимателно оглеждане, съобщиха очевидци. Всичко това последва разпространената от няколко източника информация, че чеченският лидер е починал. В противовес на тази теза, в телеграм канала на Кадиров се появи видео как той се разхожда под дъжда и призовава всички, които вярват на подобна информация, да направят същото, за да прочистят главите си.

Въпреки оптимистичното видео, днес „Обозревател“ обяви, че ръководителят на Чечения е претърпял бъбречна трансплантация, но тялото му е отхвърлило донорския орган, а състоянието му е критично. Според изданието е планирана повторна трансплантация. Към момента няма никаква официална информация нито от чеченска, нито от руска страна за състоянието на Рамзан Кадиров.

ОЩЕ: Рамзан Кадиров е мъртъв: Да или не на фона на окуражително ВИДЕО?

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес