Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путинският бронетранспортьор е унищожен: Руските доброволци разпространиха ВИДЕО

12 март 2024, 13:51 часа • 7258 прочитания

Руските доброволци от легиона "Свобода за Русия", които тази сутрин проникнаха на територията на Белгородска област в Руската федерация, показаха видео от унищожаването на първия си "путински бронетранспортьор" на границата в района на Курск.

Впрочем от кадрите може да се види, че руснаците държат скрит БТР-а точно между жилищни сгради - нещо, за което в началото на войната те непрестанно обвиняваха украинските сили, че разполагат военната си техника вътре в населените места в близост до жилищни блокове. 

ОЩЕ: Освобождаваме Русия от Путин сантиметър по сантиметър: Обръщение на руските доброволци (ВИДЕО) 

"Путинският БТР подпали със запалителни снаряди жилищна сграда. Не можехме да оставим това така и го унищожихме. Пожарникарите, съдейки по всичко, явно са избягали от селото", пишат в телеграм канала си доброволците.

"Никой никъде повече няма да ходи. Нямат на какво. Нищо, ще почакат освобождението. Демилитаризирахме бронетранспортьора в село Тьоткино", пишат още те.

От Легиона показаха и кадри от село Тьоткино в Курска област, за което твърдят, че е "изцяло под контрола на руските освободителни сили", като кадрите са публикувани в 13:24 ч. днес.

"Армията на Путин бързо напуска селото, изоставяйки позициите и тежката техника", пишат те.

ОЩЕ: Те са си вкъщи: Украинското разузнаване с коментар за пробива в Белгородска област

Русия: Унищожихме до 100 диверсанти с 20 БТР-и и танкове

Междувременно руското военно министерство съобщи, че руските военни "самоотвержено" са отбили нападението "на украински диверсионно-разузнавателни групи срещу Курска и Белгородска област". 

"Няма нарушения на държавната граница", се казва в съобщението.

Унищожени били "до 60 украински терористи в района на Одноробовка, също така 3 танка и 1 бронетранспортьор в района на Нехотеевка и 2 танка в района на Сподарюшино".

Контролираната от Кремъл руска информационна агенция ТАСС пък съобщава за унищожени "100 души, 6 танка, 20 бронирани машини и самоходна артилерийска установка "Цезар"" при опита за проникване в Белгородска и Курска области.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес