Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин предложи на Байдън да продължат диалога си в пряк ефир

18 март 2021, 20:27 часа • 2625 прочитания

Президентът на Русия Владимир Путин предложи на американския президент Джо Байдън да продължат дискусиите, но на живо и публично, предаде ТАСС.

Путин е готов да възложи на руското външно министерство организирането на такъв разговор в пряк ефир. Пред телевизия "Россия 24" той каза, че не би искал много да отлага този разговор.

През почивните дни руският президент искал да замине на почивка в тайгата, но утре или в понеделник би могъл да разговаря с Байдън.

"Ние сме готови по всяко време, което е удобно за американската страна", каза руският президент. "Бихме могли да поговорим за двустранните отношения и за стратегическата стабилност, за решаването на регионални конфликти и за други проблеми, с които се сблъсква човечеството", добави Путин.

Тема на разговора би могла да бъде и борбата с коронавирусната пандемия. "Известно е, че ситуацията в САЩ не е лесна, те още са далече от решаване на тези въпроси. У нас движението е по-уверено напред, има за какво да поговорим, има какво да споделим", посочи руският президент.

По-рано Путин отговори на интервю на Байдън, в което той отговори утвърдително на въпрос дали би нарекъл руския президент "убиец", с пожелание за здраве.

Последва и официалната му покана за диалог в пряк ефир.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес